Brønshøj Fysioterapi, Idrætsklinik

Forstuvet ankel

Når du har vrikket om og forstuvet din ankel så gør det meget ondt. Men hvad skal du gøre for at smerterne forsvinder og anklen kommer sig hurtigt?

Når du har vrikket om, så gør det virkeligt nas!

Du har med stor sandsynlighed forstrakt et ledbånd. Er det meget smertefuldt, så afsted til skadestuen for at udelukke at noget er brækket eller overrevet. Det er dog heldigvis sjældent, at der er brækket noget, men det kan ske og skal gerne opdages hurtigt.  

Få noget elastikbind på anklen. Start nedefra og rul opad til ca. midt på underbenet. Det skal ikke være så stramt, at tæerne begynder at sove eller prikke. Fjern elastikbindet om natten. Du kan godt bruge elastikbindet den første uges tid, men gerne bruge det mindre og mindre. 

Når du hviler dig, så kom gerne helt ned at ligge og læg foden op på nogle høje puder. Ved at placere foden højt, så hjælper du blodet væk fra anklen og dermed hævelsen væk. 

På benene igen

Man er ikke i tvivl om, at kroppen har fået en alvorlig skade og de fleste kan ikke støtte på foden i de efterfølgende dage. Men kom i gang med at støtte på foden og gå forsigtigt, selvfølgeligt med krykker i starten. Det hjælper på en hurtigere healing at bruge musklerne og led omkring anklen. Den skal ikke holdes i 100% ro! Derfor kan det være en god ide at anskaffe sig et par krykker. 

 Allerede i løbet af et par dage skal du kontakte læge og få henvisning til fysioterapi. Din behandling og genoptræning skal i gang asap! 

Det gode forløb

Du skal igennem følgende faser: 

  • Smertelindring. 
  • Indledende genoptræning: Opnå normal bevægelighed 
  • Genoptræning: Balance, styrke og koordinering skal trænes, så du igen kan yde optimalt. 
  • Optimering: Kick ass again! 

Vores træning skal nok ramme dit niveau. Vi er 100% bevidst om, at du som atlet kræver mere udfordring i din træning end den gennemsnitlige dansker. Forbered dig på at komme i dit livs form! Vi skal nok få genoptrænet dig, men vi har også fokus på generel styrke- og konditionstræning. 

Fit&Sund Brønshøj Fysioterapi kan hjælpe dig igennem alle faserne. 

Læs mere om forstuvet fod.