fysioterapi, hovedpine

Ondt i hovedet?

Bliv klogere på hvilken type hovedpine du døjer med, samt hvad der kan gøres ved det. Hvad er årsagen og sammenhængen? Dette kan vores fysioterapeuter hjælpe med. 

Typer af hovedpine

Groft sagt er der to overordnede typer af hovedpine. “Den Primære” hvor hovedproblemet er hovedpine. Det er blandt andet spændingshovedpine og migræne. Derudover er der “Den Sekundære”, hvor hovedpinen er et symptom på en anden problematik, som f.eks. feber, hovedskade eller “tømmermænd”. 

Spændingshovedpine

Spændingshovedpine opstår på grund af stress, psykisk pres eller stram muskulatur i og omkring nakken. Som oftest må vi arbejde både med krop og psyke. Som fysioterapeut er vi uddannet til at behandle nakke og hoved, samt give de rette øvelser. Med hensyn til stress og jag, så er det vigtigt at du selv går åbent og ærligt ind i situationen. Hvad kan du ændre ved din nuværende situation for at nedsætte stress? 

Migræne

Migræne er ofte arveligt og rammer hyppigst kvinder. Som regel ved man når et migræneanfald er på vej, og det er i denne periode, at man skal tage sin migrænemedicin. Det kan faktisk afværge anfaldet. Hvis migrænen opstår, så er det ofte forbundet med kvalme og hovedpine i helt op til 72 timer. Man kan være lyd- og lysfølsom, smat have svært ved kraftige lugte. 

Der kan være mange årsager til migræne, men man kan tit bedre situationen og nedsætte frekvensen af anfald ved behandling og regelmæssig motion. 

Hos Brønshøj Fysioterapi arbejder vi med “Det Gode Forløb”:

  • Undersøgelse og gode råd
  • Behandling og øvelser
  • Træning i trygge rammer – f.eks. holdtræning
  • Selvstændig træning – tilbage til hverdagen

Lad os behandle din hovedpine

En fysioterapeut kan hjælpe dig med din hovedpine. Vi laver en god og grundig undersøgelse og tager en snak med dig. Det er faktisk under denne snak, at vi oftest får en forståelse for netop DIN hovedpine. 

Behandlingen vil oftest indebære smertelindring i form af massage, akupunktur, shockwave og laser.  

Øvelserne vil være stræk og styrketræning, alt efter dit niveau. Vi anbefaler deciderede nakke/skulder-hold til at starte med. Så kan vi senere lave et tilpasser træningsprogram, som du selv kan udføre i centeret. 

Læs mere om hovedpine her.

ønsker du at booke tid?