Brønshøj Fysioterapi, Idrætsklinik

Akut skade

Har du fået en akut skade? Vores idrætsklinik hjælper dig igennem hele forløbet. Lige fra undersøgelse og behandling til genoptræning og optimering.  

Hvad gør du?

Dulm gerne smerterne med smertestillende medicin – Ipren og Panodil kombineret virker bedst. Tal med læge om dette. Derudover kan ispose virke smertedæmpende. Husk at ispose ikke skal direkte på huden. Læg gerne et viskestykke imellem. 

Er skaden alvorlig, så smut lige forbi en skadestue. Husk at ringe 1818. 

Fysioterapi – Allerede efter et par dage

Din fysioterapeut kan allerede efter ganske kort tid hjælpe dig med smertelindring. Til dette bruger vi bl.a. laser, akupunktur og forsigtige øvelser. Det er vigtigt, at vi kommer hurtigt i gang. Tiden er en faktor og kan have betydning for længden af din genoptræning. Derfor tilbyder vi også en Ultralyds-scanning, som kan hjælpe os med at stille en præcis diagnose. 

Forbered dig på et længere forløb

Når man som idrætsudøver har haft en skade, så er der meget stor sandsynlighed for, at den kommer igen. Dette vil vi selvfølgelig gerne undgå. Dette gøres kun ved at lave et ordentligt forløb. Det betyder ikke, at du ikke kan dyrke din sport, før dit forløb er helt færdigt. 

Eksempel: Et ledbånd i anklen er ikke healet før efter 8-9 måneder, men det betyder ikke, at du skal vente så lang tid med at vende tilbage til din sport eller anden aktivitet. Din fysioterapeut skal nok hjælpe dig hele vejen. 

Hovedskader

Har du slået hovedet? Så skal du være ekstrem opmærksom på følgende:

Du skal søge skadestue hvis: 

Du har været bevidstløs, har kraftig hovedpine igennem mange timer, føler dig meget træt og er svær at vække, er forvirret og ikke kan samle tankerne, bliver dårlig med kvalme eller opkast, føler dig meget svag i arme eller ben, snakker sløret.

ønsker du at booke tid?

Det gode forløb

Du skal igennem følgende faser: 

  • Smertelindring. 
  • Indledende genoptræning: Opnå normal bevægelighed 
  • Genoptræning: Balance, styrke og koordinering skal trænes, så du igen kan yde optimalt. 
  • Optimering: Kick ass again! 

Vores træning skal nok ramme dit niveau. Vi er 100% bevidst om, at du som atlet kræver mere udfordring i din træning end den gennemsnitlige dansker. Forbered dig på at komme i dit livs form! Vi skal nok få genoptrænet dig, men vi har også fokus på generel styrke- og konditionstræning. 

Fit&Sund Brønshøj Fysioterapi kan hjælpe dig igennem alle faserne. 

Læs mere om idrætsskader.