Knæsmerter kan skyldes mange ting. De mest almindelige er overbelastning, irritation omkring knæskal, smerter på indersiden af knæet samt overbelastning. Læs mere her.
Knæet er et stort led, som der stilles enormt store krav til når vi dyrker sport. Hop, løb, landinger, vrid. Alt sammen skal “forbi” dine knæ. Som atlet kan man næsten ikke undgår at få lidt knæproblemer, men hvis du ved hvad hvad smerterne skyldes og hvad man kan gøre ved det, så er du rigtigt godt stillet.
Dyrker du sport med mange afsæt? Det kunne være håndbold, basketball, badminton. Så kan man risikere at få en overbelastning der hvor senen hæfter på undersiden ag knæskallen.
Man oplever typisk, at det bliver værre og værre i løbet af nogle uger. Til sidst bliver det ulideligt af dyrke sin sport.
Step nummer et er at få stillet diagnosen. Dette kan din fysioterapeut hjælpe dig med, blandt andet ved ultralyds-scanning.
Herefter laves et forløb, hvor du modtager behandling, samtidig med, at du skal lave bestemte øvelser. Disse øvelser er med til at fjerne irritationen i senen.
Når man får ondt på indersiden af knæet, så kan det godt skyldes mange vrid. Derfor oplever blandt andet dansere hyppigt disse smerter.
Det kan også skyldes en fejlstilling i foden, hvor man pronerer (falder ind i foden) for meget. Når man gør dette, så stresser man det ledbånd der ligger på indersiden af knæet. Dette løser vi typisk ved af lave en sål til dine sportssko.
Disse smerter ligger på ydersiden af dit knæ og kommer typisk, når du har løbet i et stykke tid. Irritationen skyldes simpelthen for mange gentagne bevægelser.
Man kan afhjælpe med indlæg og nye sko, men det primære er at kigge på træningsplanlægningen. Vi skal sammen med dig få lavet en træningsplan, der tager højde for dine smerter.
Det kan også tænkes, at din fysioterapeut giver dig nye øvelser for at styrke dig omkring knæet.
Enhver atlets mareridt. Ikke at det nødvendigvis gør specielt ondt, da vi ikke har så mange smertereceptorer i vores korsbånd, men man ved bare, at det kommer til at tage lang tid.
Ikke alle behøver en operation. Det kommer an på hvilken sport du vil tilbage til. Hvis du dyrker en sport med masser af kontakt, retningsskift og uforudsete situationer, så anbefales det dog.
Efter operationen skal genoptræningen i gang. Du vil nok blive tilbudt kommunal genoptræning, og dette kan være ok de første par uger, men herefter, så skal du finde en fysioterapeut med erfaring indenfor sportsskader. Det tager typisk 6-8 måneder at vende tilbage til sin sport.
Du skal igennem følgende faser:
Vores træning skal nok ramme dit niveau. Vi er 100% bevidst om, at du som atlet kræver mere udfordring i din træning end den gennemsnitlige dansker. Forbered dig på at komme i dit livs form! Vi skal nok få genoptrænet dig, men vi har også fokus på generel styrke- og konditionstræning.
Fit&Sund Brønshøj Fysioterapi kan hjælpe dig igennem alle faserne.