sport og velvære, sundhed

Mindfulness

Mindfulness er til dig der døjer med uro og stress. Fylder tankerne for meget og har du ikke “ro på”? Det kan være meget ubehageligt og vi vil gerne hjælpe dig af med det. 

Hvad er mindfulness?

Dine tanker har det med at vende tilbage til de samme mønstre. Du kender sikker det, at du har en sang på hjernen. Du ved ikke hvorfor, men du gentager hele tiden den samme sangtekst.. Om og om igen. 

På samme måde har din hjerne det med at vende tilbage til de tanker der provokerer en stressfølelse frem i dig. Opgaver der ikke bliver løst, dårlig samvittighed og andre ting der påvirker dig negativt. Vi er konstant og hele tiden i et “løsnings-orienteret” mode. Hvad skal vi spise? Er der gjort rent? Gør jeg det godt nok? Hvordan kommer man ud af dette mønster? En af løsningerne er Mindfulness. 

Som mange andre meditations-teknikker, så kommer det ud af en Indisk tradition, men er blevet tilpasset vores egen kultur. 

Mød vores mindfulnessbehandlere og -instruktører her.

Hvad går det ud på?

For at dæmpe tankemylder, så hjælper mindfulness dig med at have fokus på din tilstand lige “nu”. Hvad mærker du, hvad ser du, hvad føler du? Ikke noget med at tænke på hvad der skal ske, eller hvad der er sket. 

Vi gør det blandt andet ved at have fokus på vores krop. Vi laver forsigtige rolige øvelser og fokuserer på den følelse det giver os og hvordan det mærkes. Lige nu! Vi forsøger at glemme alle planer og tanker om vores liv. Vi gør det ikke for at glemme vores hverdag, men for at give hjernen lidt ro og en strategi for at “slappe af”. Kan vi skabe et “Pusterum”? 

 

Fit&Sund Brønshøj tilbyder mindfulness-hold. Se mere her.